torsdag 15 december 2016

NORDINGRÅ
Nordingrå, hjärtat i världsarvet Höga Kusten. Här finns ett fantastiskt och unikt landskap format av de stora inlandsisarna med höga berg, djupa dalgångar med unika växter och djur. Här finns fantastiska sjöar som tidigare varit havsvikar men som nu avsnörts från havet tack vare den gigantiska landhöjningen som är störts i världen. Här hittar ni de små pittoreska fiskelägena väl skyddade i de vackra och djupa havsvikarna.

I Nordingrås djupa och tuffa Skärgård finns en av Sveriges största kolonier av den fantastiska Tordmulen som tillsammans med sillgrisslor, tobisgrisslor, roskarlar, rödbenor mm häckar på de små öarna i det yttersta havsbandet, tillsammans med mängder av sälar. Ett bortglömt paradis för alla fotografer och naturälskare.

En vistelse i Nordingrå är inte bara en vanlig semester, det är en avkoppling för kropp och själ. Här finns närheten till allt det vackra som världsarvet Höga Kusten kan erbjuda.

Sveriges alla landskap från norr till söder är fantastiska på sitt sätt, något vi alla skall vara stolta över, men Nordingrå i Höga Kusten är unikt på många sätt, något som är svårt att beskriva i text, det måste upplevas. Världsarvet Höga Kusten är med på Unescos världsarvslista sedan 2000, och utnämndes till Sveriges vackraste naturområde 2016.
Vill ni uppleva och njuta av detta vackra landskap med fantastiska djur och växter så ska ni göra det nu innan den stora makthungern och exploateringen även når hit.

Så lämna de stora huvudvägarna och ta er ut till kusten och bo på de små lokala och genuina boendeanläggningarna som ni kanske inte hittar hos de stora turistorganisationernas turistportaler. Det är i Nordingrå och andra små genuina bygder längs kusten ni hittar det unika och personliga som sedan blir den oförglömliga upplevelsen.

Besök följande webbsida så hittar ni en del av det vackra och unika: www.destinationhogakusten.com


Foto Agne Säterberg
AGMA Forntid och Äventyr AB
Destination Höga Kusten
www.destinationhogakusten.com

Inga kommentarer: