lördag 19 september 2009

Tjuvfiske i Vågsfjärden, Höga Kusten
Än en gång så är denna Bjärtråbo tillbaka i Vågsfjärden och Nordingrå med sina lettiska fiskare.
Läs artikeln nedan från Tidningen Ångermanland!

Bjärtråbo arrangerade tjuvfiskeresor
Nordingrå I tio dagar fiskade de lettiska turisterna glatt i sjöarna runt Nordingrå. Helt ovetande om att de gjorde sig skyldiga till brott.

Relaterat

I de här båtarna åkte de lettiska turisterna runt och tjuvfiskade, helt ovetande om vad de höll på med.Fotograf: Jennie JohanssonTuristerna från Lettland åkte på en fiskesafari till Höga kusten. Arrangör av resan var en Bjärtråbo, som såg till att gruppen fick åka runt och dra upp gäddor i sjöarna runtom i Nordingrå.

I tio dagar har turisterna varit ute, senast idag åkte en karavan med fyra båtar runt på Vågsfjärden fiskade upp mängder av fisk.

Problemet är bara att de saknat fiskekort, så det mesta av den fisk de dragit upp är tjuvfiskad.

Boende i området har under flera dagar försökt prata med turisterna och få dem att ge sig av, men på grund av språkförbistring eller andra skäl har kommunikationen inte fungerat. Idag fick de nog och ringde polisen.

- De var misstänkta för olaga fiske, men åklagaren har beslutat att inte vidta tvångsåtgärder. De handlade i god tro. Sen får vi väl se vad som händer med arrangören, säger Kenneth Magnusson vid Kramforspolisen.AGMA Forntid & Äventyr AB

Inga kommentarer: